четвъртък, 7 декември 2017 г.

Числото на Живота

Здравейте!


В първата публикация писах, че във всеки един момент сме постоянно и буквално "потопени" в числа.


Изобилието им в ежедневието ни е толкова огромно, че мисълта ни е непрестанно заета с приемането и анализирането на числа, без да го осъзнаваме - постоянно нещо измерваме, сравняваме, поглеждаме често часовника, броим ( пари, предмети, дни, ...), обработваме данни, работим с компютри целодневно, и т.н.


Има моменти от деня, в които мозъкът ни прегрява от обработката и складирането на цялата поета информация, а всички знаем и изпитваме върху себе си  последиците при такова системно прегряване - стрес, заболявания, депресии, хронична умора ...


Замисляли ли сте се върху това? Защо става така? И каква е връзката на всичко това с  Еталоните на Вечността ?
Всичко гореописано е факт, който едва ли някой ще отрече. Да, това е ежедневието ни - предизвикателства и изисквания, които ни налагат новите технологии ( основани на още по-колосален брой числа и числови системи). Докъде ще стигнем така? Нека всеки да си отговори според вижданията си.


Има друго нещо, върху което искам да насоча вниманието ви.
Колкото и да развиваме и усъвършенстваме технологиите и уменията си да работим с тях, няма да станем по - щастливи, по -доволни и по - здрави. Това са вътрешни усещания, подчинени на друг вид числа. Енергийно заредени числа, управляващи и регулиращи невидимо, но много силно всички процеси - в нас и извън нас. Тези числа аз наричам Еталоните на Вечността и за два от тях вече споменах в предишната си публикация.
Те създават баланс, хармония и завършеност на всичко, в което присъстват. Ако умеете да съобразявате забързаното си и стресирано ежедневие с тях, ще можете да се радвате пълноценно на живота си.


В древността познанието за тях е доминирало в живота на хората, а Монументи като Великите Пирамиди и Сфинкса ни показват колко задълбочено са познавали еталоните и с какво съвършенство са ги прилагали на практика.


Стана ясно, че два от тези еталони са числото Пи и Златната пропорция. Тук ще спомена за следващия от тях, наричан още Числото на Живота.


"И така, това е най-мистериозното число от всички константи. Учените  го свързват с отношението алфа = 1/137,035999976, наречено още константа на фината структура. Научното определение за нея е, че характеризира силата на електромагнитните взаимодействия и определя колко силно атомите удържат електроните си. На обикновен език това означава, че всички системи и структури които ни заобикалят (от микро- до макрокосмос) са такива, каквито ги виждаме, благодарение на числото 1,37. Тоест, всички обекти и системи, чиято структура е нарушена спрямо числото 1,37, са нестабилни, саморазрушават се или се отхвърлят от пространствените структури.
И още нещо - енергийно-информационния обмен на сигнали и енергия между обектите във всяка материална система на Галактиката се извършва въз основа на Числото на живота.                                          

Оказва се, че в древността е имало познание за него, което впоследствие е изчезнало или скрито. Свидетелство, че е било използвано съвсем целенасочено, виждаме в размерите на Великите Монументи и зависимостите между тях."
Откъс от книгата Еталоните на Вечността


Това число влияе на всичко. То не зависи от нас. Напротив - ние зависим от него.


И си мисля, че когато са формулирали древната арабска поговорка „Всичко на този свят се бои от времето, но времето се бои от Пирамидите“, са имали предвид следното:


Времето не се бои от Пирамидите. Времето се бои от Числото на Живота, вградено по съвършен начин в размерите на една от тях. А останалите две Пирамиди  пазят ключовете към познанието за другите  
еталони на Вечността .